Muškarac i žena osumnjičeni da su nabavljali veće količine droge koju su potom, radi daljnje preprodaje, držali u kući u Sesvetama

Slika /PU_ZG/ilustracije/Policija2.jpg

Tijekom pretrage kuće kod muškarca pronađeno i pištoljsko streljivo

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom i 25-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
Naime, sumnja se da su protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljali veće količine kokaina i marihuane koje su potom skrivali, vagali i prepakiravali u kući u Sesvetama, nakon čega su drogu dalje preprodavali.
 
Isto se tako sumnja da je 18. siječnja u večernjim satima u Sesvetama 25-godišnjakinja trećoj osobi za točno neutvrđeni novčani iznos prodala 1,35 grama kokaina dok se sumnja i da je 27-godišnjak 20. siječnja, u poslijepodnevnim satima, također još jednoj osobi  prodao 0,45 grama kokaina za točno neutvrđen novčani iznos.
 
Policijski službenici su pretragom kuće u Sesvetama pronašli ukupno 12,4 grama kokaina i 0,6 grama marihuane, digitalnu vagu, predmete za pakiranje droge, novac za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge te 14 komada pištoljskog streljiva kalibra 9 mm.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu te je 27-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku.
 
Ujedno će policijski službenici redovnim putem podnijeti nadležnom Prekršajnom sudu Optužni prijedlog  protiv 27-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 30. stavka 3. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Stranica