Muškarac i žena osumnjičeni za krađu

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto ilustracija - pol auto.jpg

Angažirali radnike kako bi izrezali platforme prikolice

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakinjom i 48-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krađa“.

Sumnja se da su, u namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem da je protupravno prisvoje, zajedno angažirali dvojicu zaposlenika trgovačkog društva koji su zatim, prema uputama osumnjičenih, 17. svibnja 2022. u jutarnjim satima došli na parkirališni prostor u Donjem Psarjevu na području Svetog Ivana Zeline. Potom su, sumnja se, zaposlenici, ne sumnjajući u poštene namjere osumnjičenih, na njihovo traženje izrezali prednji dio platforme poluprikolice marke Krone u vlasništvu trgovačkog društva iz Donjeg Psarjeva te potom dijelove platforme utovarili u kombi vozilo marke Citroen. Također, sumnja se da su, prema uputama osumnjičenih, izrezali platforme prikolice marke Michieletto, no dolazak odgovorne osobe trgovačkog društva u čijem su vlasništvu prikolice, omeo je osumnjičene da ostvare svoju namjeru s obzirom da je vlasnik o događaju obavijestio policiju.
 
Materijalna šteta iznosi 110.000 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica