Muškarac osumnjičen za iznudu predan pritvorskom nadzorniku

Slika /PU_ZG/ilustracije/20200521_093542.jpg

Materijalna šteta pričinjena kaznenim djelom iznosi 21.200 eura

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Iznuda“ na štetu 40-godišnjaka.
 
Sumnja se da je, s unaprijed stvorenom namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi, od kolovoza pa do početka prosinca 2023. godine, učestalim telefonskim pozivima prijetio oštećenom 40-godišnjaku govoreći da će nauditi njemu, ali i članovima njegove obitelji. Na taj je način prisilio oštećenog da mu na ime nepostojećeg dugovanja u više navrata uplati novac. U određenim je situacijama tražio i da mu novac da u gotovini osobno, a dok je kao razlog dugovanja navodio da se radi o troškovima vezanima uz kupovinu osobnog automobila kojeg je oštećeni trebao kupiti od osumnjičenog, ali koja u konačnici nije realizirana.
 
Osumnjičeni muškarac je izrečenim prijetnjama kod oštećenog izazvao osjećaj straha i osobne ugroženosti za vlastiti život i živote članova obitelji.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi 21.200 eura.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici. 

Stranica