Muškarac osumnjičen za teške krađe provaljivanjem na području Novog Zagreba

Policajci iz Novog Zagreba predali osumnjičenog pritvorskom nadzorniku

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje tri kaznena djela „Teška krađa“ provaljivanjem.
 
Sumnja se da je 29. listopada 2022. godine, u ranim jutarnjim satima, a prema unaprijed stvorenoj namjeri da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, došao do podruma stambene zgrade na Aveniji Većeslava Holjevca te je ispred  jednog spremišta s bicikala potrgao lokot i otuđio ga. Tada je otišao do drugog spremišta u koje je provalio koristeći podesni alat koji je imao sa sobom te otuđio kofer s bušilicom i kofer s akumulatorskom bušilicom
 
Također se sumnja da je između 25. i 27. listopada 2022. godine, ušao u podzemnu garažu stambene zgrade na Aveniji Većeslava Holjevca, gdje je provalio u osobni automobil na način da je razbio staklo te je otuđio prometnu dozvolu. Odmah se potom dao u bijeg.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi 6100 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su predali osumnjičenog pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu podnijeli su nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica