Muškarac zbog upućenih prijetnji zaposlenicima pravosudnog tijela predan pritvorskom nadzorniku

Slika /PU_ZG/ilustracije/lisice.jpg

U istom danu pronađen i uhićen na adresi u Samoboru

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim muškarcem zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnja na štetu zaposlenika pravosudnog tijela u svojstvu službene ili odgovorne osobe u obavljanju javne ovlasti ili u vezi s njezinim radom ili položajem.
 
U petak, 13. rujna u 8.39 sati policijski su službenici Policijske uprave zagrebačke na broj 192, žurni broj Operativno - komunikacijskog centra policije, zaprimili poziv zaposlenika pravosudnog tijela koji je naveo da je na adresu službene elektroničke pošte zaprimljena elektronička poruka u čijem sadržaju pošiljatelj navodi da će usmrtiti zaposlenike pravosudnog tijela.
 
Provedenim mjerama i radnjama, policijski su službenici nekoliko sati kasnije na adresi u Samoboru u stanu kojom se koristi, pronašli su i uhitili muškarca koji se dovodi u vezu s počinjenjem kaznenog djela te ga doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela prijetnja iz članka 139. stavak 2. i 3. Kaznenog zakona dostavljena nadležnom Državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Stranica