Muškaraca osumnjičenog za javno poticanje na nasilje i mržnju policija prekršajno prijavila zbog još jednog videa koji je snimio

Slika /PU_ZG/ilustracije/PUZ-logo.jpg

Sumnja se da je video snimio za vrijeme dok se tragalo za njim

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 3. Zakona o suzbijanju diskriminacije i članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
 
Naime, sumnja se da je 12. ožujka 2023. godine u jutarnjim satima snimio videozapis svog govora s ciljem stvaranja neprijateljskog, ponižavajućeg i uvredljivog okruženja na temelju razlike u nacionalnom podrijetlu zaposlenika koji radi posla dolaze u Republiku Hrvatsku te je u tom govoru ujedno veličao radikalne ideologije. Snimljeni videozapis je učinio javno dostupnim nakon čega je zapis dijeljen od strane korisnika internetskih aplikacija.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su redovnim putem podnijeli optužni prijedlog Općinskom sudu u Velikoj Gorici, Stalnoj službi u Ivanić Gradu.

Stranica