Na graničnom prijelazu Bregana zaplijenjeno više od 8,5 kilograma amfetamina

Slika PU_ZG/slike/PUZ/21.6.18.DROGA/droga 1_M.jpg

Foto: PUZ

U srijedu, 20. lipnja u 19.35 sati na graničnom prijelazu Bregana na ulazu u Republiku Hrvatsku, tijekom redovne kontrole službenika Ministarstva financija, Carinske uprave, sa službenim psom za detekciju droga imena Mango obavljen je pregled vozila kojim je upravljao 53-godišnjak. Tijekom pregleda vozila, službeni pas je imao pozitivnu reakciju na prisutnost droga u zadnjem dijelu vozila.

Zbog sumnje da se u vozilu nalazi droga koja se namjerava prokrijumčariti u RH obaviješteni su policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke koji su preuzeli daljnje kriminalističko istraživanje.

U četvrtak, 21. lipnja temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu pretražen je osobni automobil 53-godišnjaka  te dom i druge prostorije kojima se koristi. U pretrazi osobnog automobila pronađeno je devet paketa s amfetaminom ukupne težine 8.587 grama, dok je  pretragom doma i drugih prostorija kojima se koristi 53-godišnjak, pronađeno 50 komada tableta MDMA tzv. ecstasy, 5 kilograma duhana i novčani iznos od 20.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 53-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici podnijeta je kaznena prijava zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190 stavka 2. Kaznenog zakona RH.



Stranica