Na ilegalnom tržištu preprodavao drogu koju je pripremao za prodaju u stanu na području Sesveta

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2021/RUJAN/Droga Sesvete 240921/droga 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Osim pronađene droge, policijski službenici pronašli i pištolj koji je osumnjičeni neovlašteno posjedovao

FOTO: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom zbog osnove sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
Naime, sumnja se da je protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga na za sada neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine droge kokaina, konoplje tipa droga (marihuana), smole konoplje, amfetamina i psilocibina koje je potom skrivao, vagao i prepakiravao u stanu na području Sesveta te  ju je kao takvu pripremljenu preprodavao na ilegalnom tržištu.
 
Policijski službenici svoju su sumnju potvrdili tako da su temeljem naloga suda obavili pretragu stana na području Sesveta s kojim se koristio 30-godišnjak te su tom prilikom pronašli 25,2 grama amfetamina, 14,4 grama kokaina pakiranog u više vrećica, 36,7 grama konoplje tipa droga, 1,6 grama gljiva psilocibin, 3,9 grama bijele praškaste materije nepoznatog sastava te digitalnu vagu s tragovima droge.
 
Također kod osumnjičenog policijski službenici su pronašli pištolj nepoznate marke call. 7,65mm s pripadajućim spremnikom i streljivom, a koji je osumnjičeni neovlašteno posjedovao te će protiv istog biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu.

NADOPUNA:
 
U nastavku kriminalističkog istraživanja policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakinjom zbog sumnje da je zajedno s ranije osumnjičenim 30-godišnjakom počinila kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.  
 

 

Stranica