Na mjestu događaja uhićena osoba koja se sumnjiči za više kaznenih djela počinjenih na štetu bliske osobe

Muškarac je svladan uz uporabu sredstava prisile

Jučer, 21. kolovoza oko 16,15 sati Policijska uprava zagrebačka zaprimila je dojavu nasilja u obitelji. Dolaskom na mjesto događaja, zatečen je 27-godišnjak koji je bio sam u kući u koju se zaključao, odbijao suradnju s policijskim službenicima i u rastrojenom stanju prijetio da će si nauditi.
 
U više navrata, kroz višesatne napore, policijski službenici – uključujući i policijske pregovarače - pokušali su s njim uspostaviti kontakt, a što je on odbijao sve do oko 21:30, kada se iz kuće začuo pucanj. Iz navedenog razloga policijski su službenici nasilno ušli u kuću. Kako bi pobjegao, osumnjičenik je potom sa stražnje strane kuće skočio na zračni jastuk kojeg su prethodno postavili vatrogasci, a gdje je svladan uz uporabu sredstava prisile.
 
Međutim, osumnjičeni muškarac u jednom je trenutku uperio vatreno oružje u jednog policijskog službenika u namjeri da ga usmrti, no u tome ga je spriječio drugi policijski službenik koji ga je odgurnuo, a pri čemu je došlo do ispaljenja hica iz vatrenog oružja. Policijski službenik potom je uspio razoružati osumnjičenog. Iako se osumnjičeni muškarac dao u bijeg, policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije su ga sustigli te ga uz uporabu sredstava prisile - tjelesne snage i sredstava za vezivanje – uhitili.
 
Uslijed ispaljenih hitaca nije došlo do ozljeđivanja. U tijeku je kriminalističko istraživanje vezano uz opisani događaj te više kaznenih djela počinjenih na štetu bliske osobe.
 
 

Stranica