Na Oranicama vozio pod utjecajem alkohola pa ostao bez vozačke na šest mjeseci i 2000 eura

Slika /PU_ZG/ilustracije/IMG_8535.jpg

U Hrvatskom Leskovcu bez vozačke i pod utjecajem alkohola udaljio se nakon prometne nesreće

U subotu 20. siječnja 2024. oko  00.05 sati, u Zagrebu u Medarskoj ulici  policijski službenici su zaustavili i kontrolirali 49-godišnjeg vozača osobnog automobila zagrebačke registarske oznake te je provedenim alkotestiranjem utvrđeno da je upravljao navedenim vozilom pod utjecajem alkohola  (1,73 g/kg).
Nakon noći provedene na otrježnjenju odveden je na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom od 2000 eura  i zabranom upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od šest mjeseci.
 
U petak 19.siječnja  2024. u 22 sati 35-godišnjak upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, tj. bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije, te za vrijeme dok je u krvi imao alkohola od 2,80 g/kg, a kretao se južnom stranom kolnika Delićeve ulice u Hrvatskom Leskovcu u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do kućnog broja 1, stražnjim lijevim bočnim dijelom vozila okrznuo je lijevu bočnu stranu parkiranog  osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka koji je u trenutku prometne nesreće bio propisno parkiran sa sjeverne strane kolnika prednjim dijelom vozila okrenut u smjeru jugozapada. Nakon prometne nesreće 35-godišnjak je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka  napustio mjesto događaja, te je naknadno idućeg dana uhićen i odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom od 3.290 eura.

Stranica