Na području Dubrave 33-godišnjak provaljivao u garaže i podrume

Slika /PU_ZG/ilustracije/lisice.jpg

Najčešće otuđivao razne vrste alata

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog sumnje da je počinio pet kaznenih djela teška krađa provaljivanjem od čega je jedna ostala u pokušaju te jedno kazneno djelo krađe.
 
Naime, sumnja se da je osumnjičeni od 22. srpnja do 21. listopada 2023. godine na području Grada Zagreba, odnosno na području Dubrave, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari, najčešće dolazio do garaža gdje je uz pomoć prikladnog alata provaljivao i otuđivao razne vrste predmeta.
 
Uz pomoć podesnog predmeta osumnjičeni je provaljivao u garaže, podrume te zajedničke prostorije stanara u zgradama i otuđivao razne vrste alata, bicikle i punjače.
 
Isto tako, sumnja se, kako je osumnjičeni 33-godišnjak počinio i kazneno djelo krađe  između 15. i 16. listopada 2023. godine na području Dubrave, te s ciljem da sebi protupravno pribavi imovinsku korist iz radione otuđio jedan bicikl s kojim se udaljio s mjesta događaja.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 6.000 eura.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Stranica