Na području Dubrave provaljivao i krao alat iz automobila i vikendice

Osumnjičeni uz alat otuđio i 28 kilograma kave te 10-tak kilograma čokolade u prahu

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje tri kaznena djela „Teška krađa“ i dva kaznena djela „Krađa“.

Naime, sumnja se da je s unaprijed stvorenom namjerom ostvarivanja protupravne imovinske koristi u svibnju 2020. godine u Ulici Sitnice došao do parkiranog teretnog automobila marke Opel koji je nasilno otvorio i iz unutrašnjosti otuđio bušilicu, brusilicu i flaksericu. Nadalje, na gotovo identičan način osumnjičeni je šest mjeseci kasnije iz teretnog automobila marke Citroen u Ulici IV. Poljanice otuđio 28 kilograma kave, 10-tak kilograma čokolade u prahu, razne slatkiše te alat, dok je alat otuđio i u rujnu iste godine kada je u Ulici Štefanovec provalio u vikendicu. Tu nije bio kraj protupravnog ponašanja osumnjičenog te se tako sumnja da je s istom namjerom krajem 2020. godine u ulicama Milovana Gavazzija i I. Poljanice iz otključanih tovarnih prostora dva teretna automobila zagrebačkih registarskih oznaka otuđio razni akumulatorski i elektro alat. Policijski službenici su također posumnjali da je 29- godišnjak otuđene proizvode skrivao i dalje prodavao na adresi stanovanja, a što su i potvrdili obavljenom pretragom prostora s koji se koristi, te je tom prilikom pronađena veća količina raznog alata koji je potom vraćen vlasnicima.
 
Ukupna materijalna šteta nastala počinjenim djelima iznosi oko 28.300 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu dok se osumnjičeni od ranije nalazi u istražnom zatvoru.

Stranica