Na području Svete Nedelje pronađeno 12 stabljika marihuane

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2024/LIPANJ/DROGA 12-6-2024/slika 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

S ciljem daljnje proizvodnje i preprodaje sadila marihuanu

FOTO: PU zagrebačka
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičena protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga, u točno neutvrđenom vremenskom periodu, u dvorištu obiteljske kuće na području Svete Nedelje sadila marihuanu koju je po sazrijevanju sušila, prerađivala, prepakiravala i skrivala u obiteljskoj kući nakon čega je tako pripremljenu drogu dalje preprodavala.      
   
Pretragom obiteljske kuće u kojoj prebiva osumnjičena pronađeno je 12 zasađenih sadnica konoplje tipa droga, visine od oko 5 do 20 cm te ukupno 1401,4 grama marihuane pakirane u četiri različita pakiranja i predmeti za pakiranje droge.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičena je u zakonskom roku predana pritvorskom nadzorniku, dok je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava.
 

Stranica