Na prijevaran način došli u posjed bankovne kartice oštećene te s njenog bankovnog računa podigli novac

Slika /PU_ZG/ilustracije/20200521_093542.jpg

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom i 37-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Računalna prijevara“.
 
Sumnja se da su 16. veljače 2022. godine, s unaprijed stvorenom namjerom oduzimanja i protupravnog stjecanja imovinske koristi, pribavili broj telefona oštećene nakon čega ju je prema zajedničkom dogovoru kontaktirao 37-godišnjak i lažno joj se predstavio kao policijski službenik navodeći joj da je novac koji je podigla na bankomatu krivotvoren.
 
Tijekom telefonskog razgovora na vrata stana oštećene došao je osumnjičeni 37-godišnjak koji joj se također predstavio kao policijski službenik, a ona mu je prema uputi 27-godišnjaka predala svoju bankovnu karticu, dok je prethodno na njegovo traženje 27-godišnjaku priopćila i PIN broj za pristup svom bankovnom računu odnosno kartici. Odmah potom, sumnja se, 37-godišnjak se udaljio iz njenog stana da bi nedugo zatim on i 27-godišnjak na obližnjem bankomatu s bankovnog računa oštećene neovlašteno podignuli novac.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi najmanje 5.000 kuna.
 
Zagrebačka policija savjetuje građane.

Stranica