Na sudu izrečene razne kazne zbog prekršaja u prometu

Slika /PU_ZG/ilustracije/Foto - policijski motor.jpg

Jednom od nesavjesnih vozača izrečena kazna zatvora

U utorak, 9. ožujka oko 11.30 sati, 34-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Ulice Mirka Bedeka- Leskovački breg u smjeru sjevera. Kontrolom vozila i vozača policijski su službenici utvrdili da vozilom upravlja bez položenog vozačkog ispita. Vozač je uhićen te je doveden na Prekršajni sud.  Sudac ga je proglasio krivim te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od osam dana.
 
Istoga dana oko 14.10 sati, 40-godišnjak je za vrijeme dok je imao 2,72 g/kg alkohola u organizmu upravljao neregistriranim motociklom lijevom prometnom trakom sjevernom kolničkom trakom Aleje Grada Bologne u smjeru zapada. Dolaskom do stupa javne rasvjete broj 188, koji se nalazi zapadnije od raskrižja s Ulicom Velimira Škorpika, skrenuo je u lijevo na južnu kolničku traku Aleje grada Bologne prešavši pritom preko polja za usmjeravanje prometa koje razdvaja dvije kolničke trake, u namjeri polukružnog okretanja, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Iz tog razloga te uslijed alkoholiziranosti izgubio je nadzor nad motociklom te desnim bočnim dijelom naletio na prednji desni dio osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 54-godišnjakinja. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta. Vozač je uhićen i doveden na Prekršajni sud gdje ga je sudac kaznio novčanom kaznom u iznosu od 15.000 kuna. Također mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „A” kategorije u trajanju od šest mjeseci, a koja će se izvršiti nakon njegovog stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom.
 
Također u utorak, 9. ožujka oko 13 sati,  29-godišnjak prije stjecaja prava na upravljanje motornim vozilom odnosno bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije, upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se vožnjom unatrag zapadnim prilaznim kolnikom kod kućnog broja 8 Ulice braće Domany u smjeru sjevera, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način ne vodeći pritom računa o položaju, smjeru i brzini kretanja vozila kao i o položaju imovine. Tom prilikom, uslijed takve vožnje, stražnjim lijevim dijelom vozila naletio je na betonski zid i na metalna vrata, a koji se nalaze uz istočni rub navedenog prilaznog kolnika. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 12.000 kuna, također primjenjuje zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom kategorije u trajanju od šest mjeseci, a koja će se izvršiti nakon okrivljenikovog stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, odnosno izdavanje vozačke dozvole.
 
U srijedu, 10 ožujka oko 8 sati, 47-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Kreše Golika u smjeru istoka. Nadzorom vozila i vozača na raskrižju Ulica Kreše Golika i J. Lončara utvrđeno je da je upravljao osobnim automobilom dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrana upravljanja vozilima dok ne obavi izvanredni liječnički pregled. Nesavjesni vozač je isključen iz prometa. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 12.000 kuna te mu se izriče zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca, nakon što obavi izvanredni liječnički pregled.

FOTO: Ilustracija

Stranica