Na sudu u Zagrebu kažnjeni zbog prekršaja počinjenih u prometu

Dvojica muškaraca starosti 61 i 29 godina kažnjeni zadržavanjem, novčanom kaznom i zabranom upravljanja motornim vozilima
 
U ponedjeljak, 23. studenoga oko 21.30 sati, 61-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Hrvatskog proljeća u smjeru zapada. Policijski su službenici obavljenom kontrolom utvrdili da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola (2,19 g/kg) i to za vrijeme trajanja zabrane upravljanja motornim vozilom. Nakon otrježnjenja 61-godišnjak je prepraćen na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je sud odredio zadržavanja u zatvoru u Zagrebu najduže do 15 dana.
 
U ponedjeljak, 23. studenoga oko 22.30 sata, 29-godišnjak je pod utjecajem alkohola (2,04 g/kg) upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Dane Duića. Kontrolom su policijski službenici utvrdili da je osobni automobil kojim je 29-godišnjak upravljao tehnički neispravno te da sa sobom nije imao prometnu dozvolu. Zbog počinjenih mu je prekršaja na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu izrečena novčana kazna u iznosu od 12.600 kuna te zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.
 

Stranica