Na tržnici u Dubravi nudio i prodavao duhan bez odgovarajućih markica Ministarstva financija

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto 2.jpg

Policijski službenici policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Nedozvoljena trgovina“

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni neutvrđenog dana na ilegalnom tržištu nabavio veću količinu duhana bez odgovarajućih markica Ministarstva financija te je 20. studenoga 2020. godine na tržnici Dubrava, prolazećim građanima nudio na prodaju ilegalne duhanske prerađevine, a koje je sakrivao u jakni koju je nosio odnosno u otvorenom skladištu građevinskog materijala u paletama cigle koje se nalazi nasuprot mjesta gdje je zatečen. Nakon što su ga zatekli policijski službenici i legitimirali, iz jakne koju je nosio dragovoljno je predao plastičnu vrećicu ispunjenu sa 100 grama sitno rezanog duhana te iz spomenutih paleta cigle također je dragovoljno predao 21 šteku cigareta sve bez nadzornih markica Ministarstva financija RH.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.      

FOTO: Ilustracija

Stranica