Na zapuštenom gospodarskom imanju životinje bile izložene patnji

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2024/4-1- obrada/naslovna.png
  • Slika

Osumnjičena zbog kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja

FOTO: PU zagrebačka
 
Policijski službenici policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Ubijanje ili mučenje životinja“.

Naime, temeljem dojave zaprimljene u Policijskoj postaji Zaprešić 3. siječnja 2024. u prijepodnevnim satima o mogućoj sumnji na zlostavljanje životinja, policijski službenici žurno su provjerili zaprimljene obavijesti i izišli na mjesto događaja.
 
Obilaskom zapuštenog gospodarskog imanja na području općine Dubravica, uz obavljen očevid, potvrđeni su navodi iz dojave te je provedeno kriminalističko istraživanje.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je od zasad neutvrđenog dana do 3. siječnja 2024. godine osumnjičena 47-godišnjakinja nabavila i potom na prostoru zapuštenog gospodarskog imanja u općini Dubravica, u metalnim boksovima i u gospodarskim objektima, držala ukupno deset pasa različitih pasmina i starosti te jedno jare, koje životinje je ostavila bez da im je redovito osiguravala dovoljnu količinu vode, hrane i veterinarsku skrb. Sumnja se da je takvim postupanjem životinje izložila nepotrebnim patnjama zbog čega su dva psa i jedno jare, uslijed izostanka veterinarske skrbi, uginuli, dok su ostale životinje bile teško zlostavljane i nanesena im nepotrebna bol i patnja.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Stranica