Načelnik Policijske uprave zagrebačke zaželio dobrodošlicu novim policijskim službenicima

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2019/KOLOVOZ/Predstavljanje policijskih službenika 1-8-2019/Foto 1.jpg
  • Slika
  • Slika

Pojačanje u redovima Policijske uprave zagrebačke

Danas, 1. kolovoza 2019. godine, tri tjedna nakon održane svečane prisege na Policijskoj akademiji, s radom započinje 694 policijskih službenika 14. naraštaja Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/ka od kojeg broja 209 vježbenika dolazi u redove zagrebačke policije.
 
Znanje, predanost i posvećenost policijskom pozivu, motiviranost, profesionalnost te poznavanje posebnih vještina i tehnika temeljne su vrijednosti koje su nužne za uspješno obavljanje policijskog posla, a upravo su to odlike temeljem kojih je 694 mladih osoba odabrano za školovanje za zanimanje policajac/ka.
 
U prostorijama I. policijske postaje Zagreb na Strossmayerovom trgu policijskim službenicima raspoređenim na rad u najveću policijsku upravu dobrodošlicu je poželio načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić sa suradnicima.
 
Načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić istaknuo je kako danas, nakon opsežnog i zahtjevnog školovanja, započinje njihov rad koji je za razliku od mnogih „poslova“ , njihov životni poziv. „Biti policajac znači kontinuirano se educirati, pridržavati se zakona i propisa, voditi se poštenjem u najširem smislu riječi i slijediti pravila kako u službi tako i izvan službe. Biti predan svakog dana tom životnom pozivu garancija je da će svaki od vas“ - skrenuo im je pozornost načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić - „svojim uzornim ponašanjem predstavljati primjer okolini i kolegama s kojima radite.“
 
„Policijska uprava zagrebačka, kao najveća Uprava u Republici Hrvatskoj, omogućit će vam stjecanje svih znanja i vještina koje su policijskom službeniku potrebne kako bi svoj posao obavljao stručno i profesionalno. Iznimno povoljno stanje sigurnosti u Gradu i Županiji ostvaruje se predanim radom policije koja svoje napore usmjerava upravo prema cilju kako bi se građani, ali i turisti, osjećali sigurno. U prilog tome govori i suradnja koju Republika Hrvatska ostvaruje s policijama drugih zemalja te u ovom trenutku u Policijskoj upravi zagrebačkoj  u okviru projekta „Sigurna turistička sezona“ borave policijski službenici iz Narodne Republike Kine i Republike Koreje“ -  naglasio je načelnik.
 
Policija koja se prilagođava potrebama građana, brza, učinkovita i pravedna policija ključan je element sigurnosti naše zajednice i takav smjer razvoja policije ono je što se prenosi onima koji su odabrali upravo taj životni poziv, kako bi se stvorila moderna i efikasna policija koja građanima stoji na usluzi i koja opravdava riječi „Sigurnost i povjerenje“.
 
Izazovi koji se stavljaju pred policajce svakodnevno se mijenjaju u skladu s promjenama modernog društva, a to su izazovi na koje najbolje mogu odgovoriti mladi ljudi koji su spremni preuzeti odgovornost, mijenjati se i ići u korak s promjenama u društvu i svijetu koji se suočava sa sve složenijim sigurnosnim izazovima.

FOTO: PU zagrebačka
 
 
 
 

Priopćenja