Načelnik PU zagrebačke zaželio dobrodošlicu novim policijskim službenicima

Slika PU_ZG/slike/PUZ/1.8.18. novi ps/1_m.jpg

Foto: PUZ

Nakon što je sredinom srpnja na Policijskoj akademiji održana Svečana prisega 13. naraštaja Policijske škole "Josip Jović", polaznika Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, danas 1. kolovoza, načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić sa svojim suradnicima poželio je dobrodošlicu za novih 74 policijskih službenika i policijskih službenica raspoređenih u najveću policijsku upravu, Policijsku upravu zagrebačku.

Načelnik PU zagrebačke Marko Rašić upoznao je nove policijske službenikei službenice s ustrojem PUZ-a i načinom rada, napomenuo je kako se sve što se događa na području PU zagrebačke reflektira, kako statistički na kretanje sigurnosnih pokazatelja MUP-a RH, tako i na subjektivan osjećaj sigurnosti svih građana Republike Hrvatske. Stoga je,napomenuo je načelnik, temeljna zadaća policije sustavnim aktivnostima, mjerama i radnjama stanje sigurnosti na području PUZ-a održati na optimalnoj razini te je dodao kako će i oni kao novi policijski službenici svojim predanim radom savjesno, odgovorno i profesionalno doprinijeti održavanju povoljnog stanja sigurnosti. Isto tako, dodao je kako je bitna visoka razina profesionalne i osobne odgovornosti, ne samo u smislu provođenja policijskih zadaća - operativno preventivnih aktivnosti nego i ostvarivanje suradnje s tijelima lokalne uprave i samouprave i suradnje s građanima, što doprinosi ostvarivanju zajedničke zadaće – povoljno stanje sigurnosti na području PU zagrebačke.

Na kraju obraćanja novim kolegama i kolegicama - policijskim službenicima, načelnik Marko Rašić osvrnuo se na protekli period istaknuvši zadovoljstvo aktivnostima rukovoditelja ustrojstvenih jedinica i cijelog operativnog sastava PU zagrebačke. Naveo je kako se upravo u njihovim neposrednim rukovoditeljima i novostečenim kolegama, nalazi prostor za osobno usavršavanje te da zajedno s njima svojom odorom časno i ugledno predstavljaju vrijednosti zajedničke nam Domovine.



Pisane vijesti