Nadzor parkiranja vozila na mjestima označenim za parkiranje vozila sa znakom pristupačnosti

Slika /PU_ZG/ilustracije/ZNAK INVALIDI..19.jpg

Od 16. do 22. rujna 2020. godine od 7 do 20 sati, sukladno Planu preventivnog i represivnog djelovanja policije u cestovnom prometu u 2020. te aktivnosti vezanih uz Europski tjedan mobilnosti, policijski službenici će provesti akciju Nadzor parkiranja vozila na mjestima označenim za parkiranje vozila sa znakom pristupačnosti

Akcijom je predviđeno provođenje mjera na podizanju veće razine sigurnosti u prometu s ciljem sprječavanja i sankcioniranja nepropisnog parkiranja vozila na posebno obilježena mjesta bez znaka pristupačnosti.
 
Člankom 40. Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Pravilnikom o znaku pristupačnosti (Narodne novine 78/08 i 87/14) propisan je način korištenja znaka pristupačnosti i eventualne sankcije za prekršitelja, dok je člankom 82. propisana sankcija za nepropisno parkirana vozila na mjestima rezerviranim za vozila sa znakom pristupačnosti.
               
Sukladno navedenom, policijski službenici će svakodnevno, neposrednim nadzorom na terenu uočavati i sankcionirati utvrđene prekršaje, a sukladno zatečenom stanju na terenu, po potrebi policijski će službenici ostvariti kontakt sa podružnicom „Zagrebparking“ u cilju uklanjanja nepropisno parkiranih vozila.

FOTO: Ilustracija

Stranica