Naletio vozilom na poslovni objekt u Heinzelovoj ulici pa pri bijegu još turirao i proklizavao

Slika /PU_ZG/ilustracije/FOTO- Ilustracija PUZ.jpg

Vozilo koje je imao namjeru sakriti čak je i pokrio ceradom, ali je pronađeno, a vozač uhićen

FOTO: Ilustracija

U petak, 20. siječnja oko 3.30 sati 25-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Volkswagen Golf zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Ulice grada Vukovara u smjeru zapada, dok je dolaskom do raskrižja s kolnikom Heinzelove ulice, skrenuo u lijevo u smjeru jugoistoka to jest na kolnik Heinzelove ulice. Prilikom skretanja vozač nije prilagodio brzinu kretanja vozila karakteristikama ceste i stanju kolnika, tako da vozilo može pravovremeno zaustaviti pred svakom preprekom uslijed čega je izgubio nadzor nad vozilom i sletio na meki teren sa jugozapadne strane raskrižja. U nastavku nekontroliranog kretanja vozač je s vozilom naletio u zidani parapet, a potom u zid i staklene stijene poslovnog objekta na kućnom broju 74 u vlasništvu trgovačkog društva iz Zagreba.
 
Po zaustavljanju vozač je odlučio napustiti mjesto događa bez ostavljanja podataka o sebi i vozilu odgovornoj osobi poduzeća niti je o događaju obavijestio policiju. Za vrijeme udaljavanja s mjesta događaja i izvlačenja vozila iz prostora, vozač je stvarao veliku buku dodatnim pucanjem betonskih i staklenih dijelova objekta pritom podižući  broj okretaja motora uslijed čega je došlo i do proklizavanja pogonskih kotača. 
 
Vozač je potom s predmetnim vozilom pobjegao s mjesta događaja s namjerom njegovog skrivanja na području Peščenice gdje su ga pronašli policijski službenici koji su nedugo zatim kod vozila zatekli i vozača koji je potom uhićeni te po završetku kriminalističkog istraživanja prepraćen na nadležni sud.
 
Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cesta i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, vozač je na sudu proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom ukupnom iznosu od 1.010 eura, dok mu je ujedno i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

Stranica