Napravili otvor u ogradi pa izgurali kolutove s namotanim elektro-instalacijskim kablovima

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2024/TRAVANJ/3-4- kablovi/IMG_1.JPG
  • Slika
  • Slika

Policija ih uhitila dok su kolutove utovarivali u vozilo

FOTO: PU zagrebačka
              
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom  državljana Republike Hrvatske  (28 i 23) zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Teška krađa“.

Naime, sumnja se da su krajem ožujka 2024. godine na području Ivanić-Grada s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi i oduzimanja tuđe pokretne stvari, sa zasada nepoznatom osobom i vozilom dovezli se do blizine trgovačkog društva.

Tada nepoznati muškarac odvozi vozilo s mjesta događaja, a osumnjičeni dvojac sa škarama za željezo režu žičanu ogradu, te ulaze kroz napravljeni otvor u krug trgovačkog društva.  Kroz taj su otvor, sumnja se, izgurali više kolutova s namotanim elektro-instalacijskim kablovima van kruga trgovačkog društva. Tada odlaze po kombi vozilo prethodno parkirano u blizini i prilikom utovara u teretno vozilo zagrebačkih registarskih oznaka.


 
Osumnjičene su u tome uočili policijski službenici iz Ivanić-Grada te, iako su se dali u bijeg, sustignuti su i uhićeni.
 
Ukupna materijalna šteta iznosi oko 2000 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenici su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu  u Velikoj Gorici.

Stranica