Naručio i preuzeo dva biopročišćavača iako je znao da na računu nema dovoljno novčanih sredstava za naplatu

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto blic.jpg

Oštetio trgovačko društvo za preko 98 tisuća kuna

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prijevara u gospodarskom poslovanju“.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni u ime trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu u kojem je bio odgovorna osoba, od trgovačkog društva sa sjedištem u Pupelici, naručio dva biopročišćivača za koja je oštećeno trgovačko društvo izdalo račun odnosno otpremnicu na iznos od 98.800 kuna te je kao osiguranje plaćanja ustupio oštećenom trgovačkom društvu bjanko zadužnicu u ime trgovačkog društva i u svoje osobno ime kao jamac platitelj. Iako je znao da na računu nema dovoljno novčanih sredstava, to je prešutio zaposlenicima oštećenog trgovačkog društva i time ih doveo u zabludu. Krajem listopada 2019. godine, naručena roba je u dva navrata preuzeta u skladištu oštećenog trgovačkog društva, nakon čega nije plaćena istekom valute plaćanja, a nije bila naplativa ni slanjem na naplatu navedenih zadužnica, budući da je trgovačko društvo bilo u blokadi.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi oko 98.800 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

FOTO: Ilustracija

Stranica