Nenamjenski trošio novac koji su građani i tvrtke uplaćivali za troškove liječenja njegove supruge

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto 1.jpg

Novac je između ostalog trošio i  na igre na sreću

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, u suradnji s Ministarstvom financija, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Prijevara“ i kazneno djelo „Pranje novca“.
 
Sumnja se da je s namjerom da sebi pribavi znatnu nepripadnu imovinsku korist putem medija uputio javni poziv za novčanom pomoći u svrhu liječenja svoje bolesne supruge, dovodeći u zabludu potencijalne donatore da će novac koristiti za te potvrde. Naime, od siječnja 2019. godine do 19. lipnja 2020. godine na njegove bankovne račune veći broj fizičkih i pravnih osoba uplatilo je ukupno 3.133.386 kuna u tu svrhu. Novčana sredstva primljena za liječenje supruge osumnjičeni nije koristio namjenski, već je tako ostvarenu znatnu nepripadnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 3.133.386 kuna trošio za osobne potrebe, između ostalog trošeći novac na igre na sreću.
 
Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi 3.133.386 kuna.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

FOTO: Ilustracija

Stranica