Nesavjesni motociklist odbio testiranje na drogu, nije imao vozačku dozvolu, određeno mu zadržavanje 12 dana u zatvoru

Slika /PU_ZG/ilustracije/Motocikl.jpg

Podsjetnik za sve ljubitelje „dva kotača“

FOTO: Ilustracija

U  srijedu 9. listopada 2024. godine u 18.45 sati u Zaprešiću u Ulici kardinala Alojzija Stepinca, zaustavljen je 20-godišnjak koji je upravljao motornim vozilom A kategorije prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita, ne noseći kacigu i ne imajući kod sebe osobnu iskaznicu, neregistriranim motociklom marke Yamaha, bez registarskih oznaka. Vozaču je ponuđeno ispitivanje pomoću odgovarajućih sredstva i uređaja radi utvrđivanja prisustva droge i lijekova u organizmu, što je odbio. Također je odbio liječnički pregled, odnosno vađenje krivi i uzimanje urina radi analize na prisutnost droga.
 
Vozač je uhićen i doveden u službene prostorije Policijske postaje Zaprešić te je nakon prekršajne obrade odveden na Općinski prekršajni sud.
 
U optužnom prijedlogu policija je zatražila zadržavanje zbog ponavljanja prekršaja, izricanje kazne zatvora u trajanju od 60 dana, novčanu kaznu u iznosu od 3.720 eura te da mu se izrekne zaštitna mjera- zabrana upravljanja motornim vozilom A kategorije u trajanju od 6 mjeseci.
 
Na sudu je vozač proglašen krivim zbog počinjenih prekršaja te mu je sud je okrivljeniku odredio zadržavanje u trajanju od 12 dana te je predan u zatvor.

VIDEO: I dva kotača su jednako važna!
 
 
 

Stranica