Nesavjesni vozači kažnjeni u prometu, njih trojica vozili pod utjecajem više od 1,5 promila alkohola

U utorak, 1. kolovoza 2023. godine oko 7.55 sati, na kolniku Servisne ceste kod raskrižja s Ulicom Rakitnica, u nadzoru prometa zatečen je 45-godišnjak kako upravlja osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka. Nadzorom vozila i vozača te provedenim alkotestiranjem utvrđeno je da upravlja vozilom pod utjecajem od 1,53 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Tada je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.479,64 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 1 mjesec.
 
Istog dana oko 17 sati u Sesvetama na Dugoselskoj cesti, u nadzoru prometa policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije zaustavili su 42-godišnjaka za vrijeme dok je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka. Nadzorom vozila i vozača te alkotesiranjem je utvrđeno kako je upravljao vozilom pod utjecajem od 1,74 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Potom je doveden na Općinski sud u Sesvetama gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1.240,36 te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 2 mjeseca.
 
Četiri sata kasnije, na raskrižju Ulice Dubrava i Klin dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena, a u kojoj je sudjelovao 55-godišnji vozač s osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka. Obavljenim očevidom i provedenim alkotestiranjem utvrđeno da je vozač  upravljao vozilom za vrijeme dok je u krvi imao alkohola najmanje 1,55 g/kg, a kretao se južnim kolnikom Ulice Dubrava, prometnom trakom namijenjenom za skretanje lijevo u smjeru istoka. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Klin i Čulinečke ceste, skretao je lijevo na kolnik ulice Klin u smjeru sjevera, a da prethodno nije propustio vozilo koje mu dolazi iz suprotnog smjera i zadržava svoj smjer kretanja. Tom je prilikom prednjim dijelom vozila naletio na prednji lijevi bočni dio drugog osobnog automobila.  Ovaj 55-godišnji vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1970 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 1 mjesec.
 
Sljedećeg dana, 2. kolovoza oko 9 sati u Zagrebu u Ulici Zdenački zavoj, u nadzoru prometa zatečen je 50-godišnjak kako upravlja vozilom zagrebačkih registarskih oznaka. Nadzorom vozila i vozača utvrđeno da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje odnosno bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije. I ovaj vozač je uhićen te doveden na Općinski prekršajnom sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1320  eura.

Stranica