Nesavjesni vozači u prometu, policija podnijela prekršajne prijave Sud ih kaznio

Slika /PU_ZG/ilustracije/Prometna policija - kontrola.jpg

Prekršitelji u prometu


U četvrtak, 22. listopada 2020. godine oko 18 sati kod raskrižja Slavonske avenije i ulice Ljudevita Posavskog, prilikom redovite kontrole prometa, policijski službenici zaustavili su osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 54-godišnjak  pod utjecajem alkohola od 1,66 g/kg. Zbog počinjenog prekršaja smješten je u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otriježnjenja nakon čega je uhićen i doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Nesavjesnog vozača Sud je kaznio novčanom kaznom od 8.000 kuna i zabranom upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 2 mjeseca.
 
Istog dana, 22. listopada 2020. godine oko 20.20 sati, 25-godišnjak upravljao je osobnim automobilom Miroševečkom cestom u smjeru sjevera. Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je uhićen i doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. I ovog nesavjesnog vozača Sud je kaznio novčanom kaznom od 10.000 kuna.
 
Također, 22. listopada. 2020. godine svega desetak minuta kasnije, 60-godišnjak je upravljao je osobnim automobilom Slavonskom avenijom u smjeru istoka. Nadzorom vozila i vozača kod raskrižja s Ulicom Kozari bok, utvrđeno je da upravlja prije stjecanja prava na upravljanje. I ovaj vozač je uhićen te doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Ovaj nesavjesni vozač kažnjen je novčanom kaznom od 5.700 kuna.

FOTO: Ilustracija

Stranica