Nesavjesnim vozačima za počinjene prekršaje određeno 6 i 9 negativnih bodova

Slika /PU_ZG/ilustracije/IMG_2961.jpg

Kažnjeni novčanim kaznama većim od 1500 eura te zaštitnim mjerama zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije

Autocesta A4-čvor Popovec

U četvrtak, 25. srpnja oko 17.40 sati, 21-godišnjak je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka a kretao se autocestom A4.

Obavljenim nadzorom vozila i vozača kod čvora Popovec utvrđeno je da upravlja vozilom brzinom većom od dopuštene te za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.

Vozač je uhićen i smješten u jedinicu za zadržavanje nakon čega je prepraćen na Prekršajni sud u Sv. Ivanu Zelini gdje mu je izrečena novčana kazna od 2.240 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od 5 mjeseci, te mu je kao pravna posljedica pravomoćne osude, za počinjene prekršaje određeno 9 negativnih bodova.


Vlaška ulica

U subotu, 27. srpnja oko 14.55 sati, 26-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka  a kretao se Vlaškom ulicom u smjeru istoka.

Obavljenim je nadzorom vozila i vozača kod kućnog broja 70 utvrđeno da upravlja navedenim vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.

Vozač je uhićen i smješten u jedinicu za zadržavanje nakon čega je prepraćen na Općinski prekršajni sud u Zagrebu, gdje mu je izrečena  novčana kazna od 1.500 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od 3 mjeseci, te mu je kao pravna posljedica pravomoćne osude, za počinjene prekršaje određeno 6 negativnih bodova.


Ulica kneza Branimira-Aleja javora

Jučer, 28. srpnja oko 21.30 sati, obavljenim nadzorom vozila i vozača na raskrižju Ulice kneza Branimira i Aleje Javora zaustavljen je 53-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka te je utvrđeno:
 
  • upravljanje pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,60 g/kg,
  • upravljanje brzinom većom do dopuštene

Vozač je uhićen i smješten u jedinicu za zadržavanje nakon čega je prepraćen na Općinski prekršajni sud u Zagrebu, gdje mu je izrečena  novčana kazna od 2.690 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od 3 mjeseci, te mu je kao pravna posljedica pravomoćne osude, za počinjene prekršaje određeno 9 negativnih bodova.
 

Stranica