Niti četiri mjeseca od počinjenja prekršaja, višestrukom počinitelju trajno oduzeto vozilo u korist Republike Hrvatske

Slika /PU_ZG/ilustracije/A11bljeskalica.jpg

Izrečena mu i zabrana upravljanja vozilima B kategorije u trajanju 12 mjeseci

FOTO: Ilustracija
 
U nedjelju, 24. prosinca 2023. oko 17 sati, u Svetom Ivanu Zelini, 47-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Hyundai zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Ulice Vladimira Nazora u smjeru sjevera. Dolaskom do kućnog broja 60 sudjelovao je u prometnoj nesreći. Iako prometnu nesreću nije skrivio, policijski su službenici obavili kontrolu vozila i vozača te alkotestiranje pri čemu je vozaču utvrđena koncentracija alkohola od 1,00 g/kg u organizmu. Ujedno, utvrđeno je da je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije kao i da mu je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta zbog prikupljenih 12 negativnih bodova.
 
Sukladno članku 229. stavku 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a temeljem članka 76. a Prekršajnog zakona, vozaču je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao, a pravomoćnošću/ovršnošću sudske presude od 26. veljače 2024. vozilo mu je oduzeto trajno i bez naknade u korist Republike Hrvatske.
 
Presudom mu je izrečena i kazna zatvora od 60 dana- uvjetno na godinu dana te novčana kazna u iznosu od 350 eura. Također, vozaču je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Stranica