Njegov cilj su bili skupocjeni parfemi kojih je otuđio preko stotinu komada

Slika /PU_ZG/ilustracije/Policija2.jpg

Osumnjičeni je u zakonskom roku je predan pritvorskom nadzorniku

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje ukupno 18 kaznenih djela.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičeni počinio ukupno 18 kaznenih djela od 15. srpnja 2021. do 11. travnja 2022. godine i to jedno razbojništvo, dvije razbojničke krađe i 15 krađa na području Dubrave, Medveščaka i Sesveta.

Naime, sumnja se da je osumnjičeni, 11. travnja 2022. godine, u popodnevnim satima došao u Maksimirsku ulicu gdje je ušao u frizerski salon kojom prilikom je uz verbalnu prijetnju počinio razbojništvo nad 32-godišnjom zaposlenicom i otuđio novac.

Krajem prosinca 2021. godine oko 17.40 sati, sumnja se da je osumnjičeni došao u Maksimirsku ulicu gdje je ušao u trgovinu te s polica otuđio 16 parfema, u tome ga je pokušala spriječiti zaštitarka međutim fizički ju je napao, prijetio nožem i u konačnici uspio pobjeći s otuđenim parfemima.
 
Nadalje, tu njegovom protupravnom ponašanju nije bio kraj, od 15. srpnja 2021. do kraja ožujka 2022. godine se sumnja da je počinio ukupno 15 krađa na području Dubrave i Medveščaka i Sesveta na način da je ulazio u trgovine te s polica otuđivao razne parfeme i tako se domagao preko 100 komada parfema.
 
Također, sredinom ožujka 2022. godine, sumnja se da je došao u trgovinu na području Sesveta gdje je s police otuđio nekoliko raznih parfema koje je stavio u vrećicu, u tome ga je uočila zaposlenica te pokušala spriječiti, međutim osumnjičeni ju je fizički napao i dao se u bijeg s otuđenim parfemima.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 82.870 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

 

Stranica