Novčanim kaznama kažnjeni na sudu, dok su im izrečene i zabrane upravljanja vozilima

Slika /PU_ZG/ilustracije/Prometna policija - kontrola.jpg

Muškarac starosti 25 godina odbio davanja krvi i urina zbog pozitivnog testa na droge, a 59-godišnjak između ostalog upravljao vozilom s 1,66 g/kg alkohola u organizmu

U utorak, 9. veljače 2021. godine oko 15 sati, 59-godišnjak upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Ulicom Badema u Zagrebu. Prilikom obavljanja redovne kontrole prometa od strane policijskih službenika isti je zaustavljen te mu je alkotestiranjem utvrđena koncentracija od 1,66 g/kg u organizmu. Daljnjom kontrolom utvrđeno je da predmetni upravlja vozilom dok mu je na snazi izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije, te da nije koristio sigurnosni pojas. Nakon obavljene kontrole vozač je uhićen a potom prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 24. 200 kuna te mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.
 
U utorak, 9. veljače 2021. godine oko 21 sat, 25-godišnjak upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Slavonskom avenijom u smjeru zapada. Prilikom obavljanja redovne kontrole prometa od strane policijskih službenika isti je zaustavljen te je prihvatio ponuđeni test na droge koji je bio pozitivan na THC, dok je odbio davanje krvi i urina. Po obavljenoj kontroli predmetni je uhićen a potom prepraćen na nadležni sud gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 6 600 kuna te mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

FOTO: Ilustracija

Stranica