Obilježavanje blagdana Svetog Mihovila-zaštitnika policije

Slika PU_ZG/slike/2011/kapelanija/27.9/1_m.jpg

 

Foto: PU zagrebačka

Svečanom misom u 11 sati u bazilici Srca Isusova, u Palmotićevoj ulici, nastavilo se obilježavanje dana zaštitnika hrvatske policije - Svetog Mihovila.
Misu je predvodio don Josip Stanić - vikar za pastoral Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj.
U foajeu Policijske uprave zagrebačke, Ulica matice Hrvatske 4, načelnik Uprave Tomislav Buterin i zamjenik Uprave Mihael Varga položili su spomen vijenac i svijeću ispred spomen ploče poginulih policajaca PU zagrebačke.
 
Potom je u velikoj dvorani Uprave, prije uručenja spomen znački obiteljima poginulih policajaca, u prigodnom govoru načelnik Buterin naglasio da u svakom ratu postoje pobjednici i poraženi, te da smo upravo zahvaljujući poginulim policajcima, koje nikad ne smijemo zaboraviti kao i njihove obitelji, pobijedili zlo i pobijedili u Domovinskom ratu.


Spomen značke načelnik Buterin uručio je:

gđi. Renati Lešković, supruzi pričuvnog policajca PU zagrebačke Slobodana Leškovića, koji je 1992. godine poginuo u obrani suvereniteta RH na ratištu kod Hrvatske Kostajnice,
gđi. Julki Matijević, majci policijskog službenika II. policijske postaje Zagreb Drage Matijevića, koji je 1991. godine poginuo u obrani suvereniteta RH na ratištu kod Hrvatske Kostajnice,
gđi. Zdenki Žgela, supruzi policijskog službenika III. policijske postaje Zagreb Ivice Žgela, koji je 1991. godine poginuo u obrani suvereniteta RH na ratištu kod Petrinje,
gđi. Maji Dumbović, supruzi policijskog službenika Policijske postaje Zaprešić Sandra Dumbovića, koji je 2008. godine poginuo obavljajući službene zadaće moto-ophodnje. 
 
Prigodom obilježavanja blagdana dodijeljene su i prigodne nagrade policijskim službenicima Uprave (II. policijske postaje Zagreb, VI. policijske postaje Zagreb, Odjela općeg kriminaliteta te Odjela organiziranog kriminaliteta PUZ-a) za izniman doprinos u rješavanju kaznenih djela i požrtvovnost u radu.  



Stranica