Odigrana nogometna utakmica SuperSport Hrvatske nogometne lige između HNK "Gorica" i HNK "Hajduk"

Slika /PU_ZG/ilustracije/nogomet ilustracija.jpg

Policija je kroz svoj puni angažman, prisustvom u užoj i široj zoni stadiona osigurala da navedeni sportski događaj prođe bez incidenta

FOTO: Ilustracija
 
Jučer, 15. listopada 2022. godine s početkom u 19.05 sati na Gradskom stadionu Velika Gorica u Velikoj Gorici, Ulici Hrvatske bratske zajednice odigrana je nogometna utakmica SuperSport Hrvatske nogometne lige između HNK "Gorica" i HNK "Hajduk" na kojoj je bilo nazočno 3787 gledatelja od toga 1000 gostujućih.
 
Prije, za vrijeme i nakon utakmice u službene prostorije policije privedeno je 28 osoba, od kojih je 19 gostujućih navijača najčešće zbog posjedovanja pirotehnike odnosno zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 16 osoba je privedeno na dežurni prekršajni sud zbog pirotehnike, dvije osobe zbog počinjenog prekršaja po članku 4. st. 1 t. 1 Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima odnosno zato što su utrčali na teren za vrijeme utakmice. Jedna osoba se nalazi u Jedinici za zadržavanje i prepratu do otrježnjenja nakon čega će biti izdan prekršajni nalog, za dvije osobe zbog alkohola će biti izdan također prekršajni nalog te su puštene.
 
Zbog narušavanja javnog reda i mira odnosno tučnjave, četiri osobe su privedene, prekršajno obrađene te će biti podnijet optužni prijedlog po čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, nakon čega su pušteni.
 
Trojica gostujućih navijača nisu imali identifikacijske dokumente te im je izdan prekršajni nalog po čl. 16. Zakona o osobnoj iskaznici.
 
Ovim putem koristimo priliku i zahvaljujemo građanima kao i navijačima na športskom ponašanju koje uključuje i poštivanje uputa organizatora, redara i policijskih službenika.
 
 

Stranica