Osiguranje hodočašća iz Velike Gorice u Mariju Bistricu u subotu, 31. kolovoza

Slika /PU_ZG/ilustracije/motociklist VG.jpg

Pozivamo vozače i pješake na dodatan oprez u prometu prilikom održavanja hodočašća

FOTO: Ilustracija
 
 U subotu, 31. kolovoza 2024. oko 5 sati, vjernici župe „Navještenja blažene djevice Marije“ iz Velike Gorice, krenut će s 33. hodočašćem iz Velike Gorice kod crkve NBDM do svetišta u Mariji Bistrici.
 
Trasa kretanja hodočasnika je:
 
Crkva „NBDM“ iz Velike Gorice - Rakarje - Kobilić - Črnkovec te prijelaz na auto cestu A3 u visini mjesta Ščitarjevo-Drenje Ščitarjevsko (37. km +700 m ) - autocesta A3 prema Varaždinu - autocesta A4 - Popovec - Soblinec - Prepuštovec - Kašina - Laz - svetište Marija Bistrica.
 
Dolazak na autocestu u zoni mjesta Šćitarjevo-drenje Šćitarjevsko se očekuje oko 7.30 sati, a dolazak u Mariju Bistricu oko 16.30 sati.
 
Organizirana kolona hodočasnika će se kretati zaustavnom trakom autoceste od ulaska na autocestu A3 (37. km + 700 m) do izlaza na prometnom čvorištu „Popovec“ u redovnom režimu prometa uz pratnju policije i dežurnih ophodnji Hrvatskih autocesta.
 
Napominjemo kako se promet vozila autocestom može nesmetano odvijati voznim trakama te ističemo da će se organizirana kolona pješaka u hodočašću kretati što bliže rubu kolnika na način kojim ne ometa i ne sprječava promet vozila, tj. na način da ne dovodi do zastoja prometa i ugrožavanja sigurnosti pripadnika kolone i ostalih sudionika u prometu.
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke će osiguravati hodočašće u cilju sigurnog i nesmetanog kretanja organizirane kolone pješaka autocestom,  kao i obavljati nadzor i upravljanje prometom poradi osobne sigurnosti vjernika i svih sudionika u cestovnom prometu.
 
Molimo vozače koji će u subotu, 31. kolovoza prometovati gore navedenom dionicom trase kretanja hodočasnika na povećan oprez u prometu i pridržavanje prometnih pravila te dosljedno postupanje po uputama policijskih službenika i redarske službe.

Stranica