Osim spriječenog sukoba, u Centru Zagreba policija zaustavila započet sukob - 50 osoba bit će kazneno prijavljeno

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2022/Listopad/TORCIDA- BBB ZAGREB 30102022/FOTO 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Privedeno je ukupno 57 osoba

FOTO: PU zagrebačka


31.10. 12:40
Od ukupno 50 osoba privedenih u službene prostorije zbog sukoba u Ulici Izidora Kršnjavog, 44 su pripadnika gostujuće navijačke skupine, a šest domaće.
 
Nad njima se provodi kriminalističko istraživanje po čijem će završetku protiv njih biti podnesena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Izazivanje nereda“ i „Sudjelovanje u tučnjavi“. Naime, utvrđena je sumnja da su kao pripadnici navijačke skupine sudjelovali u mnoštvu od oko 100 osoba koje su nasiljem ugrožavale javni red na način da su se u nedjelju, 30. listopada 2022. godine između 13:03 i 13:08 na ulici u Centru (Ulica Izidora Kršnjavoga), zbog obostrane netrpeljivosti suprotstavljenih navijačkih skupina, međusobno fizički sukobili koristeći pri tome razna pirotehnička sredstva, teleskopske palice, metalne cijevi, drvene drške za sjekire, drvene palice i druge opasne predmete pogodne za napad i ozljeđivanje.
 
Prilikom sukoba ozlijeđeno je ukupno 15 navijača, odnosno dva pripadnika domaće navijačke skupine i 13 gostujuće. Dvojica gostujućih navijača teže su ozlijeđena, od kojih je jedan zadobio ozljede opasne po život dok su ozljede ostalih ozlijeđenih navijača za sada okvalificirane kao lakše.
 
Kriminalističko istraživanje se nastavlja.


30.10. 20:28
Danas, 30. listopada s početkom u 15 sati na Nogometnom stadionu Zagreb u Zagrebu odigrana je nogometna utakmica između NK Lokomotiva i HNK Hajduk. Samu nogometnu utakmicu pratilo je 3.300 posjetitelja, od kojih oko 1.100 navijača gostujuće momčadi.
Policijska uprava zagrebačka je organizirano provela prihvat osobnih automobila i kombija s gostujućim navijačima, kao i njihov povratak.
 
Postupanje prije, za vrijeme i nakon utakmice
Prije utakmice privedeno je ukupno 50 navijača zbog sukoba u Ulici Izidora Kršnjavoga i u okolnoj zoni, a prema zasad dostupnim informacijama 13 navijača je ozlijeđeno, 11 lakše i dva teže te im je liječnička pomoć pružena u dvjema zagrebačkim bolnicama. 
Također, neposredno prije samog početka utakmice privedeno je još sedam gostujućih navijača i to četiri zbog posjedovanja pirotehnike, jedan zbog posjedovanja konoplje tipa droga, jedan zbog alkoholiziranosti te jedan zbog pokušaja ulaska na stadion s nepripadajućom ulaznicom.
Osim navedenog, nisu zabilježena druga značajnija narušavanja javnog reda i mira. U provedbi mjera osiguranja sudjelovali su, uz veći angažman, svi rodovi policije - posebice intervencijske postrojbe interventne i specijalne policije te temeljne i prometne policije.
Utakmica je završila u 16.55, nakon čega je uslijedio razilazak posjetitelja i preprata gostujućih navijača koja je protekla bez postupanja policijskih službenika. 


30.10. 16:15
Danas, desetak minuta iza 13 sati građani su dojavili da je u Ulici Izidora Kršnjavoga i u okolnoj zoni te ulice u tijeku sukob navijača.
Žurnim izlaskom na mjesto događaja policijski su službenici spriječili daljnju eskalaciju sukoba navijača u navedenoj ulici te u obližnjoj Pierottijevoj ulici.
Naime, mogući žešći sukob navijača dviju navijačkih skupina spriječen je uhićenjem više od 30 osoba koje su privedene ili se privode u prostorije policije.
U sukobu je ozlijeđeno nekoliko navijača te im je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice i Kliničkom bolničkom centru Zagreb.    
Kriminalističko istraživanje zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela „Izazivanje nereda“ je u tijeku.


30.10. 14:20
Danas, 30. listopada 2022. godine, s početkom u 15 sati na Nogometnom stadionu Zagreb u Kranjčevićevoj ulici odigrat će se nogometna utakmica između NK Lokomotiva i HNK Hajduk.
 
Jutros oko 10 sati građani su dojavili policiji o okupljanju osoba u Parku mladenaca u Sigetu koje su maskirane te imaju bejzbolske palice. Po dojavi, policijski su službenici dolaskom na mjesto događaja uočili više osoba koje su odbacile drvene palice i dale se u bijeg prema Trnskom, a što je upućivalo na moguće planirani sukob navijača s gostujućim navijačima. Policijski službenici utvrdili su identitet pet osoba za koje je potvrđeno da su pripadnici domaće navijačke skupine, dok je jedna osoba dovedena je u službene prostorije radi utvrđivanja identiteta. Na mjestu događaja policijski su službenici pronašli više drvenih palica koje će biti kriminalističko-tehnički obrađene. Kroz ovakvo postupanje policije spriječen je mogući planirani sukob u kojem su svi oni trebali sudjelovati.
 
Ujedno koristimo priliku zahvaliti građanima na suradnji s policijom.
 

Stranica