Osim stabljika marihuane policija pretragom pronašla automatsku pušku i streljivo

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2022/Srpanj/21-7 SKD/F1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U stanu u Novom Zagrebu osumnjičeni, sumnja se, uzgajao marihuanu

FOTO: Iustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“  i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.
 
Sumnja se da je 48-godišnjak protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane, u točno neutvrđenom vremenskom periodu, u stanu u Novom Zagrebu sadio marihuanu koju je po sazrijevanju sušio i prerađivao te je tako pripremljenu preprodavao.
 
Policijski službenici su 20. srpnja 2022. godine obavili pretragu stana osumnjičenog u Novom Zagrebu gdje su pronašli šest zasađenih stabljika marihuane visine od 80 do 160 cm i ukupno 151 gram marihuane pakirane u šest plastičnih paketića.
 
Ujedno je u stanu pronađena jedna automatska puška s dva pripadajuća spremnika unutar kojih se u nalazilo po 30 komada streljiva te još 465  komada puščanog streljiva.
           
Policijski službenici će protiv osumnjičenog 48-godišnjaka redovnim putem podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu dok je osumnjičeni predan u Zatvor u Zagrebu, temeljen naredbe Županijskog suda u Velikoj Gorici, radi izvršavanja kazne zatvora.

Stranica