Oštetio 89-godišnjaka za 761.404 kuna te ih potrošio za svoje potrebe i plaćanje TV računa punici

Slika /PU_ZG/ilustracije/pol autic 3.jpg

Nakon dobivene punomoći po računu 89-godišnjaka, provodio razne neosnovane transakcije i od njih plaćao račune za struju

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 73-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Zlouporaba povjerenja“ na štetu 89-godišnjaka.
 
Sumnja se da je od siječnja 2017. do rujna 2019. god. temeljem  punomoći oštećenog, potpisane i ovjerene u banci u Zagrebu na Radničkoj cesti, a kojom je oštećeni kao vlasnik tekućeg računa opunomoćio 73-godišnjaka da neograničeno raspolaže sredstvima po tom računu, nakon primljenih uplata na ime prodanih dionica oštećenog i uplata od strane državnog fonda proveo više neosnovanih isplata s navedenog računa na svoj račun. Isto je tako s tekućeg računa 89-godišnjaka provodio plaćanja raznim trgovačkim društvima za osobne potrebe i kupovinu razne opreme te je ujedno platio račun televizijske pristojbe za treću osobu. Također je s tog računa plaćao i troškove potrošnje struje te je na opisane načine s računa oštećenog proveo isplatu novčanih sredstava u ukupnom iznosu od 761.404.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.   

FOTO: Ilustracija

Stranica