Osumnjičen da je kao direktor poduzeća iz Zagreba u dva navrata od oštećenog zatražio i preuzeo predujam za građevinske radove koje nikada nije obavio

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto 1.jpg

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Prijevara“.

 FOTO: Ilustracija

Sumnja se da je 25. listopada 2019. godine s unaprijed stvorenom namjerom da za sebe pribavi protupravnu imovinsku korist, kao direktor trgovačkog društva iz Zagreba s oštećenim dogovorio izvođenje krovopokrivačkih radova na njegovoj kući. Održavajući ga u zabludi kako će u tu svrhu pribaviti potreban građevinski materijal, od oštećenog je zatražio isplatu predujma u iznosu od 3.000 kuna koje mu je oštećeni istoga dana i isplatio u gotovini. Nekoliko dana kasnije,  28. listopada 2019. godine, osumnjičeni je ponovno došao na adresu prebivališta oštećenog na području Maksimira, i zatražio isplatu još 3.000 kuna jer mu prethodno zaprimljen novčani iznos nije dovoljan za nabavu građevinskog materijala. Ne sumnjajući u istinitost njegovih navoda, oštećeni mu je i taj put u gotovini isplatio traženi novčani iznos. Međutim, iako mu je osumnjičeni obećao da će odmah po isplati dopremiti građevinski materijal za krovopokrivačke radove, on to nikada nije učinio niti je oštećenom vratio isplaćen mu predujam.
 
Materijalna šteta iznosi 6.000 kuna
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica