Osumnjičen da je kao predsjednik udruge u prostoru udruge omogućio konzumiranje droge

Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2022/veljača/7-2-22/foto01.jpg

Policijski službenici Policijske uprave  zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Omogućavanje trošenja droga"

FOTO: PU zagrebačka

Sumnja se da je protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga kao predsjednik i odgovorna osoba udruge građana, na području Trnja stavio na raspolaganje prostor udruge za koji je odgovoran i na taj način omogućio konzumiranje droge više osoba. Naime, sumnja se da je protivno odlukama Stožera civilne zaštite donesenim u svrhu sprječavanja širenja zaraze virusom COVID-19, u noćnim satima sa 5. na 6. veljače 2022. godine, organizirao zabavu na kojoj je sudjelovao veći broj ljudi. Također, zatečene osobe su u njegovoj nazočnosti konzumirali drogu što on kao odgovorna osoba udruge nije spriječio niti je pokušao spriječiti.
 
U nedjelju, 6. veljače između 1.15 i 3.30 sati policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, u suradnji s Državnim inspektoratom i Ravnateljstvom civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova proveli su raciju u prostorijama Udruge kojom prilikom su dvije osobe zatečene u počinjenju prekršaja iz čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga dok je u prostoru udruge pronađena određena količine sumnjive materije nalik na drogu amfetamin, marihuana i MDMA. Naime, pronađena je vrećica u kojoj se nalazilo 18 plastičnih vrećica težine 1 gram ispunjeno s amfetaminom, zatim jedna plastična vrećica ispunjena sa 4 grama marihuane, pet tableta MDMA,  četiri vrećice sa ukupno 15 grama amfetamina te sedam paketića sa 0.25 grama amfetamina i jedna digitalna vaga.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.



 

Stranica