Osumnjičen da je nožem oštetio 27 vozila na području Trešnjevke

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2021/OŽUJAK/03-03-obrada/dfoto01.jpg
  • Slika
  • Slika

U noćnim satima na parkiralištu je prilazio vozilima, bušio gume i oštećivao lim

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje 27 kaznenih djela „Oštećenje tuđe stvari“.
 
Sumnja se da je u noći između 6. i 7. veljače 2021. godine, s ciljem da ošteti, uništi i učini neuporabljivom tuđu stvar, na području Trešnjevke šetajući Ulicama Rudolfa Bićanića, Braće Cvijića, Knežija i Mošćeničkom ulicom, prilazio parkiranim automobilima različitih marki i proizvođača, među kojima 26 osobnih i jedno teretno, te nožem tzv. švicarcem bušio gume i to najčešće po jednu, a na nekima i više njih. Ujedno, na tome se nije zaustavio, već je na osam takvih automobila nožem oštetio odnosno ogrebao i lim na različitim dijelovima vozila, od blatobrana do vrata i prednjeg poklopca motora.
 
Temeljem kvalitetnih obavijesti od građana, obilazeći okolno područje, policijski su službenici prikupljena saznanja koja su kao takva bila u formi sumnje mogućeg profila počinitelja, rad na terenu usmjerili u provjeru prikupljenih saznanja. Po uočavanju osobe koja je odgovarala svemu doznatom na terenu i utvrđenom, muškarac starosti 34 godine doveden je u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

FOTO: PU zagrebačka
   
 
 
 

Stranica