Osumnjičen za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto 7 autic.jpg

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, u zakonskom roku osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad vježbenikom Policijske uprave zagrebačke zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“ te „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.
 
Sumnja se da je osumnjičeni jučer,  27. siječnja oko 4.45 sati u obiteljskoj kući u Maksimiru, u Ulici Gorički odvojak, konzumirao alkoholna pića zajedno s 25-godišnjakom kada je, iz metalnog ormara namijenjenog za sigurno čuvanje oružja, uzeo pištolj za kojeg posjeduje važeći oružani list za držanje i nošenje.
 
Potom je pištolj pokazivao 25-godišnjaku, unatoč tome što je znao da prilikom konzumacije alkohola ne smije rukovati oružjem čime je svjesno doveo u opasnost svoj i njegov život. U tom trenutku je slučajno došlo do opaljenja jednog komada streljiva čije je zrno pogodilo 25-godišnjaka u predjelu obje noge. Ozlijeđeni mladić je vozilom hitne pomoći prevezen u KBC Zagreb.
 
Temeljem naloga Županijskog suda obavljena je pretraga na navedenoj adresi te pronađeno poluautomatsko oružje, puška „PAP“ s pripadajućom bajunetom te više komada streljiva, a koje je oružje i streljivo sukladno Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građanima zabranjeno.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, u zakonskom roku osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu.
 
Ujedno, rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke vježbenik je udaljen iz službe zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti te će protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka nadležnom Disciplinskom sudu u Zagrebu.

FOTO: Ilustracija
 

Stranica