Osumnjičen za krađu alata i jakni na području Jankomira

Rezanjem zaštitnih sajli „oslobađao“ alate pa ih iznosio iz trgovine

FOTO: Ilustracija

 Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom zbog sumnje da je počinio šest kaznenih djelo „Krađa“.
 
Naime, sumnja se da je od sredine veljače pa sve do kraja kolovoza 2022. godine s unaprijed stvorenom namjerom ostvarivanja nepripadajuće imovinske koristi, dolazio u prodajne centre na području Jankomira.
 
Po dolasku u centar, osumnjičeni bi iskoristio nepažnju i zauzetost zaposlenika da bi potom s polica otuđivao uglavnom razne alate.
 
Zaštitne sajle s kojima su određeni alati bili osigurani nisu stvarale problem, osumnjičeni ih je rezao, a potom bi proizvode skrio i iznosio iz trgovine.
 
Nadalje se sumnja da je osumnjičeni sredinom svibnja u dva navrata s istom namjerom ostvarivanja nepripadajuće imovinske koristi, došao u trgovinu odjevnih predmeta također na području Jankomira i otuđio dvije muške jakne.
 
Ukupna materijalna šteta iznosi gotovo 18.000 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica