Osumnjičen za krađu osobnog automobila

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krađa“.
 
Sumnja se da je 4. listopada oko 4 sata u Svetom Ivanu Zelini u Gajevoj ulici, u namjeri da tuđu pokretnu stvar oduzme drugome s ciljem da je protupravno prisvoji, došao do osobnog automobila marke Renault Clio zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu 72-godišnjaka. Tijekom počinjenja djela i stavljanja vozila u pogon u tome ga je uočio vlasnik, odmah obavijestio policiju, a u istom trenutku nepoznati je počinitelj izašao iz vozila i počeo bježati. Po pozivu oštećenog policijski su službenici žurno reagirali i pri dolasku na mjesto događaja uočili su ga u neposrednoj blizini, sustigli i odveli u službene prostorije.
 
Nadalje, tijekom kriminalističkog istraživanja kod osumnjičenog je prorađena manja količina marihuane.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski će službenici posebno izvješće dostaviti nadležnom državnom odvjetništvu dok će Optužni prijedlog zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 3. stavka 1. Zakona o suzbijanju zlouporabe droge dostaviti nadležnom prekršajnom sudu.
 

Stranica