Osumnjičen za pokušaj krađe i neovlaštenu uporabu tuđe pokretne stvari

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Krađa“ u pokušaju i kazneno djelo „Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari“.
 
Sumnja se da je 28. listopada 2021. godine oko 4.40 sati u namjeri protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari došao na parkirališni prostor u Ulici Gornje Prekrižje u Zagrebu. Potom je, sumnja se, prišao osobnom automobilu marke Suzuki zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva iz Zagreba, ušao u unutrašnjost, nakon čega je odustao od daljnje namjere krađe te se udaljio do parkirališta ispred obližnje stambene zgrade u istoj ulici. Tamo je, sumnja se ušao u osobni automobil marke Audi Q7 srpskih nacionalnih registarskih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva iz Republike Srbije, stavio ga u pogon i odvezao se u smjeru Centra. Nakon korištenja vozilo je istoga dana parkirao i ostavio na adresi u Nemetovoj ulici te se dao u bijeg.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica