Osumnjičen za poticanje na davanje lažnog iskaza i nedozvoljenu trgovinu

  • Slika /PU_ZG/slike/PUZ/2023/studeni/18-11 duhan/Foto 1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U garaži pronađeno više od 460 kilograma duhana i 765 šteka cigareta

FOTO: Ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Davanje lažnog iskaza“ poticanjem i dva kaznena djela „Nedozvoljena trgovina“ od kojih je jedno djelo počinio sa 58-godišnjakom.
 
Naime, sumnja se da je 38-godišnjak u četvrtak, 16. studenoga 2023. godine u ranim jutarnjim satima došao do stana 77-godišnjaka u Novom Zagrebu te od njega zatražio da promijeni iskaz koji je kao svjedok dao na okolnosti iznajmljivanja garaže na području Črnomerca, sve s namjerom da izbjegne mogući kazneni progon u kaznenom postupku u kojem je osumnjičen zajedno s 58-godišnjakom.
 
Također se sumnja se da je 38-godišnjak, s ciljem daljnje prodaje, od zasad neutvrđene osobe i za neutvrđeni novčani iznos, kupio veću količinu sitno rezanog duhana za pušenje i cigareta bez odgovarajućih markica Ministarstva financija, čija prodaja i promet su na teritoriju Republike Hrvatske zabranjeni sukladno Zakonu o trošarinama. Policijski službenici su tako pretragom garaže u Ilici pronašli 463 kilograma sitno rezanog duhana i 765 šteka cigareta.
 
Sumnja se i da je 38-godišnjak zajedno s 58-godišnjakom počinio i drugo kazneno djelo „Nedozvoljena trgovina“, a zbog kojeg djela je drugo osumnjičeni prethodno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 38-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Stranica