Osumnjičen za prisilu prema zdravstvenom radniku i policijskim službenicima

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prisila prema zdravstvenom radniku“ i „Prisila prema službenoj osobi“.

Jučer, 19. travnja tijekom jutra,  u  Sesvetama, u ugostiteljskom objektu u Ulici Ljubičica,  državljanin Bosne i Hercegovine starosti 38 godina, narušavao je javni red i mir zbog čega je doveden u službene prostorije Policijske postaje Sesvete. Dolaskom u postaju zatražio je liječničku pomoć, pa je u prostorije policije pozvana ekipa Nastavnog zavoda za hitnu medicinu grada Zagreba. Tom prilikom liječnica je pregledala osumnjičenog te donijela odluku da ga se preveze na pregled u KB Dubrava. Potom su ga policijski službenici prepratili iz postaje u vozilo hitne medicinske pomoći, a za njim su ušle liječnica i medicinska sestra, tada mu je liječnica rekla da legne na ležaj, a što je i učinio, da bi u jednom trenutku zamahivao s namjerom napada prema medicinskoj sestri, na što je ona pobjegla iz vozila hitne pomoći, čime ju je spriječio u obavljanju zdravstvene djelatnosti. Nakon toga je počeo izlaziti iz vozila kako bi pobjegao zamahujući  i prema policijskim službenicima. Radi sprječavanja napada i svladavanja otpora, nad osumnjičenim su uporabljena sredstva prisile, te mu  liječnička pomoć pružena u KB-u Dubrava, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen. U svladavanju njegovog otpora i napada, lakše je ozlijeđen i jedan policijski službenik.
 
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je u zakonskom roku, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Stranica