Osumnjičen za provale u kioske i trgovine

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto ilustracija - pol auto.jpg

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja posebno izvješće podnijeto je nadležnom državnom odvjetništvu

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje pet kaznenih djela „Teška krađa“ provaljivanjem.
 
Sumnja se da je 28. travnja oko 3 sata, zajedno s još jednom za sada nepoznatom osobom, došao do kioska na Podsusedskom trgu, gdje su provalili i otuđili veću količinu cigareta.
 
Također, sumnja se da je 16. svibnja oko 4.20 sati, s jednom za sada nepoznatom muškom osobom, ponovo došao do istog kioska s istom namjerom te su i taj put provalili u kiosk i otuđili cigarete.
Nadalje, sumnja se da je između 23. i 25. svibnja u Ulici Ante Topić Mimare, zajedno s još jednom nepoznatom muškom osobom provalio u trgovinu specijaliziranu za prodaju vjenčanica gdje su otuđili ukupno 43 vjenčanice i udaljili se s mjesta događaja.
 
Osumnjičeni, zajedno s još jednom za sada nepoznatom osobom, nije odustajao u svojoj namjeri da stekne protupravnu imovinsku korist pa su tako, sumnja se, 3. lipnja oko 3.55 sati provalili u trgovinu u Ratarskoj ulici i otuđili cigarete. Dvadesetak minuta kasnije provalu su ponovili i to Jablanskoj ulici gdje su provalili u trgovinu i otuđili 36 komada sunčanih naočala.
 
Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 253.000 kuna, a što je djelomično obeštećeno jer su dio otuđenih predmeta policajci s Črnomerca vratili ovlaštenim osobama oštećenog trgovačkog društva.
 
FOTO: ilustracija

Stranica