Osumnjičen za razbojničku krađu i pokušaj provale

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Razbojnička krađa“ i „Teška krađa“ provaljivanjem u pokušaju.
 
Naime, sumnja se da je 26. travnja 2019. godine u jutarnjim satima,  u Velikoj Gorici u Rakarskoj ulici, došao do obiteljske kuće, gdje je s stražnje strane prišao balkonskim vratima te zavlačenjem alata pokušao ih obiti u čemu nije uspio pa je razbio prozor kako bi dovršio sto je namjeravao. Po ulasku u kuću u jednom je dijelu ispremetao stvari i otuđio nakit da bi se u jednoj od prostorija susreo s oštećenim za kojeg nije očekivao da je u kuci.  Oštećeni ga je pokušao zadržati odnosno spriječiti u bijegu s njegovim ukradenim stvarima u čemu nije uspio te je tom prilikom lakše ozlijeđen.
 
Nadalje, sumnja se da je osumnjičeni, istog dana također u jutarnjim satima u istoj ulici  došao u dvorište obiteljske kuće, gdje je obio prozor, kako bi ušao u kuću u čemu je i uspio, međutim iako je ispremetao stvari, ništa nije otuđio tom prilikom. 
 
Materijalna šteta iznosi oko 15.000 kuna.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Stranica