Osumnjičen za razbojništva, drsku krađu i provale

Slika /PU_ZG/ilustracije/foto pol auto 1.jpg

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela „Razbojništvo“, jedno kazneno djelo „Teška krađa“ na drzak način te dva kaznena djela „Teška krađa“ provaljivanjem na području Medveščaka i Trnja.
 
Policajci s Medveščaka su svojim operativnim radom posumnjali da bi 39-godišnjak bio  mogući počinitelj kaznenih djela iz područja imovinskog kriminaliteta. Početna policijska sumnja rezultirala je dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad osumnjičenim.
 
Sumnja se da je 7. srpnja oko 19.40 sati i 8. srpnja 2019. godine oko 21.30 sati, uz verbalnu prijetnju počinio dva razbojništva u istom tobacco shopu u Širolinoj ulici odakle je otuđio ukupno oko 17.000 kuna.
 
Također se sumnja da je 30. svibnja 2019. godine i 2. lipnja 2019. godine provalio u istu trgovinu u Ulici Frana Supila odakle je otuđio razne cigarete, pričinivši štetu od oko 1800 kuna.
 
Zadnje kazneno djelo, drsku krađu, sumnja se da je počinio 9. srpnja oko 6.40 sati kada je došao do terase ugostiteljskog objekta u Ulici Ivana Bunića Vučića te sa stolice otuđio torbicu koju je oštećena odložila. Osumnjičeni se nakon krađe udaljio s mjesta događaja, a u blizini, na Radničkoj cesti su ga zaustavili građani koji su otuđenu torbicu vratili oštećenoj.

FOTO: Ilustracija
 
 

Stranica